Friteeratut suolakurkut

friteeratut suolakurkutAinekset:
4 kpl kokonaisia suolakurkkuja
1,5 dl olutta
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus rouhittua mustapippuria
½ tl savupaprikajauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¾ pulloa kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Dippikastike:
1 tlk kermaviiliä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl Virgino Chiliöljyä tai 1/3 tl chilirouhetta tai -lastuja
2 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl silputtua persiljaa

Sekoita olut ja kananmuna keskenään sekä kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi.

Leikkaa suolakurkut pitkittäin puoliksi ja kuivaa ne talouspaperilla.

Kuumenna öljy kattilassa. Voit kokeilla, että öljy on sopivan kuumaa tiputtamalla öljyn joukkoon teelusikallisen taikinaa. Kun taikina alkaa tiristä ja hiljalleen ruskistua, on öljy sopivaa.

Kääntele suolakurkut taikinassa ja aseta ne varovasti kuumaan öljyyn 2 – 3 kerrallaan. Anna paistua kauniin kullanruskeiksi ja nostele pihdeillä tai kahden haarukan avulla talouspaperin päälle valumaan.

Sekoita dippi ja tarjoa erillisestä kulhosta.

Friteeratut suolakurkut käyvät naposteltaviksi illanistujaisiin tai tv-iltaan dippikastikkeen tai hunajan kera, mutta ne sopivat myös erilaisten liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeiksi.

Vinkki! Turvallisuuden vuoksi pidä huolta, ettei kuuman öljyn joukkoon roisku vettä. Pidä myös kattilan kansi varalta käsillä, jos öljy alkaa savuta ja uhkaa syttyä, sillä voi tukahduttaa palon.

Resepti: Aira Kuvaja