(4 annosta)
Ainekset:
1 prk (2 dl) kermaa
2 dl maitoa
1 sitruunan kuori
1 dl sokeria
2 liivatelehteä
1 prk maitorahkaa
Omenakuutiot:
1 omena
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Kaura:
7 rkl kaurahiutaleita
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1,5 rkl sokeria
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa kerma, maito, sokeri. Raasta yhden sitruunan kuori joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää nämä kuuman seoksen joukkoon. Sekoita ja jäähdytä hiukan. Lisää jäähtyneeseen seokseen rahka.
Annostele laseihin. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Kuutioi omenat ja kypsennä ne kattilassa öljyn ja siirapin kera. Paahda kaurahiutaleet öljyn ja sokerin kera kattilassa niin että kaurahiutaleet saavat väriä. Jäähdytä seos niin hiutaleet muuttuvat rapeiksi. Annostele omenat ja kaurahiutaleet jähmettyneen pannacotan päälle.