Mantelin ja kahvinmakuinen riisipuuro

riisipuuro mausteinenAinekset:
2 dl puuroriisiä
7,5 dl mantelijuomaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2,5 dl kahvijuomaa
1 rkl hunajaa (vegaanille ruokosokeria)
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
koristeeksi:
rouhittua saksanpähkinää
vadelmia
suklaahippuja
mintunlehtiä

Puuro on kätevin valmistaa vesihauteessa tai teflonkattilassa, jolloin se ei pala niin helposti pohjaan.

Sekoita riisit, öljy, mantelimaito ja kahvijuoma kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Hauduta puuroa 45 minuuttia välillä sekoitellen.

Mausta hunajalla/ruokosokerilla, suolalla ja vaniljasokerilla.

Jaa puuro annosmaljoihin ja koristele annokset. Voit tarjota puuron lisäksi kerman tai kasvipohjaisen vaniljakastikkeen kera.

Resepti: Aira Kuvaja