header

Perinteinen pannukakku

pannukakkuAinekset:
2 munaa
½ l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa kierrevatkaimella. Lisää maito ja sen jälkeen jauhot muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka öljyllä ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia, eli kunnes taikina on jähmettynyt täysin ja pinta on saanut väriä.

Tarjoa hillon tai marjojen kera.

Vinkki! Kätevintä on tehdä puolikas taikina ja kypsentää pannari uunipellin sijaan pyöreässä piirakkavuoassa.

Samasta taikinasta voit paistaa myös ohukaisia!

Pin It