4 annosta
Ainekset:
4 omenaa
2 rkl fariinisokeria/hienoa sokeria
1 dl vettä
Pähkinägranola:
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl saksanpähkinöitä rouhittuna
2 rkl vaahterasiirappia tai tavallista tummaa siirappia
1 tl kanelia
Lisää paistinpannulle öljy ja kaurahiutaleet, paahda hetken aikaa kaurahiutaleita pannulla. Varo polttamasta hiutaleita. Lisää rouhitut pähkinät sekä siirappi. Jatka hetki paahtamista ja lisää kaneli. Siirrä jäähtymään toiseen, laakeaan astiaan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Viipaloi omenat ja siirrä ne kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja hauduta omenaviipaleet kypsiksi, niin kauan että vesi-sokeri seos muuttuu siirapiksi ja omenat ovat pehmenneet (15-20 min riippuen viipaleiden koosta).
Tarjoile omenat granolan sekä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.