{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Kauralastut mansikkatäytteellä

kauralastutAinekset:
Kaurakeksit
(tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä, n. 30 kpl)
3 dl kaurahiutaleita
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
½ dl vettä

Täyte
(täyte 15 kappaleeseen, mikäli haluat täytettä kaikkiin kekseihin, tuplaa määrä)
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita

Sekoita kaikki keksien kuivat ainekset sekaisin, lisää öljy ja vesi. Sekoita.

Annostele teelusikalla taikina leivinpaperin päälle kekseiksi.

Paista 200 asteessa n. 10 min. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja sekoita. Pursota tai annostele lusikalla jäähtyneiden keksien päälle. Lisää halkaistu mansikka jokaisen keksin päälle.