Salaattikastike

reseptit_salaatit_yrttitahnaPeruskastike:
1 tl sinappia
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä
1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehua tai viinietikkaa
ripaus suolaa

Pane raaka-aineet pulloon ja sekoita ravistelemalla sekaisin. Lisäämällä vettä tai öljyä saat miedomman makuisen kastikkeen. Tästä peruskastikkeesta saa helposti muunnelmia.

Valkosipulikastike:
Kuori pari valkosipulinkynttä. Hienonna ne. Survo kynsisilppu ja teelusikallinen rypsiöljyä tahnaksi ja sekoita se kastikkeeseen.

Yrttikastikastike:
Survo mieleisiä yrttejä rypsiöljyn kanssa vihertäväksi nesteeksi ja sekoita kastikkeeseen. Pääyrttinä voi olla esimerkiksi minttu, rakuuna, persilja tai tilli.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It