Ainekset:
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä/Valkosipuliöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
1 l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
100 g keräkaalia suikaleina
100 g porkkanaa ohuina suikaleina
100 g sokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
1 rkl soijaa
2 tl raakaruokosokeria
1 rkl gochujang-chilitahnaa tai muuta chilitahnaa
1 rkl inkiväärimurskaa tai raastettua tuoretta inkivääriä
1 tuore chili
½ dl tuoretta korianteria silputtuna
Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoanlaittoa.
Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha, sipulit ja tomaattisose kuumassa öljyssä kattilan pohjalla.
Lisää vesi ja murenna joukkoon liemikuutiot. Kiehauta.
Lisää kasvikset, mausta keitto ja keittele vartin verran. Tarkista maku.
Leikkaa tuore chili viipaleiksi, silppua korianteri ja ripottele keiton pintaan. Keitto on valmis tarjottavaksi.
Resepti: Aira Kuvaja