Ainekset:
500 g (2 ps) pakastekasvissekoitusta maun mukaan (esimerkiksi puutarhurin sekoitusta)
1 tlk valkoisia papuja suolaliemessä (noin 350 - 400 g)
1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä (noin 350 - 400 g)
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai maun mukaan jotain Virginon makuöljyistä
2 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
2 kasvisliemikuutiota
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 tl chilirouhetta tai -jauhetta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl persiljaa silputtuna
Hauduta hetki kattilan pohjalla tomaattisosetta kuumassa öljyssä, sekoita koko ajan hyvin. Lisää kasvikset jäisinä ja vettä niin paljon, että ne juuri peittyvät.
Kuumenna ja hauduta kasviksia kymmenisen minuuttia.
Valuta pavut siivilässä tai lävikössä, lisää keittoon ja kuumenna. Lisää mausteet.
Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.