Ainekset:
5 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 - 2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
pieni purjo
100 g spagettia pienemmäksi pilkottuna
maustekurkku
1 - 2 tlk säilöttyjä papuja tai kikherneitä
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota
1 tl hienokiteistä merisuolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl Tabascoa
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa
Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuori ja silppua sipulit, hauduta hetki öljyssä. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kasvisfonti tai liemikuutiot, kuutioitu porkkana ja keitä hetki. Lisää muut kasvikset paloiteltuna. Lisää myös spagetti paloiteltuna.
Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja spagetit ovat kypsiä.
Lisää tomaattimurska, valutetut pavut tai kikherneet, kuutioitu maustekurkku, tomaattimurska ja mausteet.
Kuumenna ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää! Voit tarjota keiton kera raejuustoa tai smetanaa.