Ainekset:
400 g porkkanoita
400 g perunaa (soseutuvaa lajiketta, esim. rosamunda)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä (tai maun mukaan makuöljyä, Chili/Valkosipuli/Rosmariini)
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1,8 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
muutama kierros mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa
Kuori ja paloittele kasvikset. Keitä kypsäksi liemikuutioilla maustetussa vedessä. Soseuta esim. sauvasekoittimella kattilassa ja lisää öljy sekä mausteet. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Ripota valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa silputtuna.
Vinkki! voit korvata osan vedestä esimerkiksi ruokakermalla tai kookosmaidolla. Keiton voi tarjota raejuuston kera.
Resepti: Aira Kuvaja