{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Intialainen (Goalainen) kala-äyriäiskeitto

kala ayriaiskeitto 1Ainekset:
350 g tuoretta kalaa (esim. kuhaa) fileoituna
250 g kokonaisia katkarapuja (keitetty, pakaste)
3 perunaa
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1,5 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
½ mustapippuria rouhittuna
2 tl ruskeaa sokeria
4 rkl Virgino Chiliöljyä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
½ tll kurkumaa
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 l vettä
ripaus sahramia
tuoretta korianteria silputtuna

Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Hiero juustokuminan ja korianterin siemenet sokerin kanssa morttelissa. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteseos ja kuumenna hetki.

Lisää valkosipuli, inkivääri, chilijauhe ja kurkuma. Kuumenna hetki.

Lisää kookosmaito, vesi, murennettu liemikuutio ja kuutioidut perunat. Kuumenna ja keitä hiljalleen 15 min.

Lisää kalapalat ja keitä pari minuuttia.

Sulata katkaravut siivilässä kuuman juoksevan veden alla. Lisää keittoon, kuumenna ja keitä vielä pari minuuttia.

Ripota pinnalle tuoretta korianteria.

Resepti: Aira Kuvaja