header

Creme ninon eli ranskalainen hernesosekeitto ja hernepihvit

hernekeitto1.14 annosta

Creme ninon -ainekset:
1 sipuli
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä 1 pilkottu valkosipulinkynsi
tai
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä
1 jauhoinen peruna
600 g pakasteherneitä
6 dl vettä
5 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa vispattuna
1 dl kuohuviiniä

Kuullota kuutioidut sipulit öljyssä. Lisää kuorittu ja aivan pieneksi pilkottu peruna sekä herneet, liemijauhe/kuutio sekä vesi. Keitä n. 10 min.

Soseuta mahdollisimman hienoksi. Kaada keitto siivilän läpi. Puserra keittoa kauhalla siivilää vasten.

Voit myös soseuttaa seostaa lisää sauvasekoittimella keiton ollessa siivilässä. Siivilöimällä keitosta tulee fiinimpi ja tasainen. Toki voit jättää siivilöinnin myös tekemättä, jolloin keitosta tulee ruokaisampi, mutta siivilöinti tekee tästä juhlavamman alkukeiton.

Ota talteen siivilöidyn herneen kuoret myöhempää käyttöä varten, niistä syntyy herkulliset hernepihvit.

Kuumenna siivilöity keitto ja lisää vispattu kerma joukkoon. Kääntele varovasti ja kuumenna hieman. Annostele keitto kulhoihin ja kaada loraus kuohuviiniä keiton päälle juuri ennen tarjoilua.

hernepihvitMHernepihvi -ainekset:
Keitosta siivilöidyt herneen kuoret
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki ainekset ja paista öljyssä pannulla pihvit kypsiksi.

Resepti: Mari - Ruokamielellä blogin kirjoittaja

Pin It