{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Tomaattikeitto leipäkuoresta

tomaattisosekeitto(2:lle)
Ainekset:
2 tlk tomaattimurskaa (800 g)
½ sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
½ dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 pientä pyöreää maalaisleipää
½ dl vuohenjuusto- tai mozzarellaraastetta
tuoretta basilikaa

Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää muut aineet ja kiehauta keitto.

Leikkaa leivistä kansi irti ja koverra leivät. Älä kuitenkaan tee kuorista liian ohuita. Täytä leivät tomaattikeitolla ja ripota päälle juustoraastetta. Kuumenna leipiä uunissa (leivinpaperilla peitetyn uunipellin päällä) 225 asteessa 10 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoa heti.

Vinkki! Voit tehdä keiton valmiiksi ja kovertaa leivät etukäteen. Loppuvalmistelun voi tehdä vasta vieraiden saavuttua.