Ainekset:
1 tlk (noin 350 g) kikherneitä (suolaveteen säilöttyjä)
100 g punajuuriviipaleita (etikkasäilyke)
2 valkosipulin kynttä
1 rkl limemehua
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
¼ tl juustokuminaa
½ tl hienoa merisuolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
koristeeksi salvian lehtiä
Valuta kikherneet ja punajuuret.
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella.
Sekoita joukkoon muut ainekset. Koristele tuoreilla salvian lehdillä.
Vinkki! Saat punajuurihummuksesta kauniissa lasipurkissa myös kivan ruokalahjan tai tuliaisen nyyttikesteihin.
Se kannattaa kuitenkin tehdä juuri ennen syömistä tai tuliaisiksi viemistä, ja käyttää muutaman päivän sisällä.
Resepti: Aira Kuvaja