Vegaaninen ja gluteeniton puolukkapiirakka

puolukkapiirakkaS(pellillinen, jos haluat tehdä piirakkavuokaan, tee puolikas annos reseptistä) 
Ainekset: 
1,5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 
1 dl makeuttamatonta omenasosetta
200 g (1/2 prk) soijarahkaa 
2 dl sokeria 
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Päälle:
600 g soijarahkaa (1,5 prk)
4 rkl sokeria
4 dl puolukoita
2 tl perunajauhoja (jos käytät pakastepuolukoita)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita muut ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä seokset ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Lisää soijarahkan joukkoon sokeri. Sekoita.

Jos käytät jäisiä puolukoita, lisää jäisten puolukoiden joukkoon perunajauho.

Paista pelkkää pohjaa muutama minuutti uunissa (3-4 min). Lisää sitten päälle soijarahka ja  puolukat. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia.

Pin It