{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Mustikkainen herkkupiiras

13 mustikkapiiras SAinekset: 
50 g voita sulatettuna 
½ dl kylmäpuristettua luomu Virgino-rypsiöljyä 
1,5 dl intiaanisokeria 
1,5 dl kauraleseitä 
1 dl luomuvehnäjauhoja 
1 tl aitoa vaniljajauhetta 
ripaus kardemummaa 
1 tl leivinjauhetta 
4 dl mustikoita (tuore tai pakaste) 

Sekoita rasvat keskenään ja lisää kuiva-aineet. Levitä taikina öljyllä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja lisää marjat. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Resepti: Satu Tamper