Raparperi-valkosuklaapiirakka

punainenpaholainen Annoksesta tulee yksi piirakkavuoallinen, halkaisijaltaan n. 27 cm

Ainekset:
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
90 g + 130 g valkosuklaata
3 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2,5 dl tummia spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 dl kaurahiutaleita
3 dl punaherukoita tai raparperipaloja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, voitele piirakkavuoka.

Paloittele 90 g valkosuklaata mikronkestävään kulhoon, ja sulata n. 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen kunnes ovat sulia. Sekoita joukkoon öljy. Rouhi 130 g valkosuklaata karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa kananmunat ja sokerit sekaisin (ei vaahdoksi). Sekoita munaseokseen suklaa-rasvaseos. Siivilöi joukkoon jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe ja lisää myös kaurahiutaleet varovasti käännellen. Lisää lopuksi punaherukat ja rouhittu valkosuklaa ja sekoita varoen tasaiseksi.

Kaada seos vuokaan ja paista n. 25 minuuttia. Gluteenittoman version saat korvaamalla spelttijauhot gluteenittomalla tummalla jauhoseoksella (tarkista, että syöjä sietää kauraa – jos ei kestä tai sinulla ei ole ns. puhdaskauraa, lisää jauhojen määrää desilitralla). Tarjoa sellaisenaan tai esim. kanelikermavaahdon tai jäätelön kera.

Resepti: Päivi Lehtonen

Pin It