Ainekset:
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia tai 1 dl kiehuvaa vettä+ 2-3 tl rommiaromia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi (tai rommiaromilla maustettu vesi) ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.
Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.
Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita tasaiseksi.
Öljyä rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.
Kypsennä kakku 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 55 minuuttia - tunti. Varmista kakun kypsyys tikulla.