Kanakorma

kanakormaAinekset:
400 g maustamaton broilerifile (valmis suikale tai rintafileet pilkottuna)

Broilereiden maustamiseen:
½ dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy tai Virgino chiliöljy
1 tl suola
1 tl curry
2 tl paprikajauhe

Kastikkeeseen:
1/2 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
2 tl jauhettu, kuivattu korianteri
2 tl juustokumina
1 tl kurkuma
1 tl jauhettu kardemumma
1 tl chilijauhe tai cayennepippuri
2 kynttä valkosipulia
pala tuoretta inkivääriä (peukalon kokoinen)
1 sipuli
2 dl kookoskerma
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl maissitärkkelystä
2 dl vettä

Laita broilerisuikaleet öljyyn, johon on sekoitettu suola, curry ja paprikajauhe. Sekoita. Paista pannulla kypsiksi ja siirrä sivuun.

Kuullota sipuli, pilkottu valkosipuli sekä pieneksi raastettu inkivääri öljyssä (1/4 dl) ja siirrä sivuun.

Lisää pannulle loppu öljy (1/4 dl) ja lisää siihen kaikki kuivamausteet. Kuullota mausteita hetki samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kypsät broilerit, sipuliseos sekä tomaattipyree sekä kookoskerma. Sekoita ja hauduta hetki.

Lisää vesi, johon on lisätty maissitärkkelys. Hauduta vielä muutamia minuutteja.

Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa. Lisää vielä annoksen päälle tuoretta korianteria.