Karamellipossu

karamellipossuAinekset:
(4 annosta)
Lihan hauduttamiseen:
5 dl vettä
800 g porsaan kassleria
5 cm pala inkivääriä pilkottuna
2 dl japanilaista soijakastiketta
½ dl Ketjap manis kastiketta
1 dl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
7 kpl kokonaista mustapippuria
2 kanelitankoa
3 tähtianista

Karamellikastikkeeseen:
½ dl vettä
2 dl ruokosokeria
1 dl lihan haudutuslientä
1 kanelitanko
1 tähtianista
(suolaa jos haluat)

Paistamiseen:
½ dl Virgino kylmäpuristettua valkosipuliöljyä
½ dl Virgino kylmäpuristettua chiliöljyä

Päälle punaista tuoretta chiliä viipaleina ja tuoretta korianteria

Pilko liha neljään osaan. Lisää kattilaan kaikki haudutusliemen ainekset ja kuumenna. Lisää liha. Hauduta 2-2,5 tuntia.

Voit tehdä keittämisen jo edellisenä päivänä.

Siivilöi lihat ja ota liemi talteen. Mittaa kattilaan karamellikastikkeen vesi ja sokeri. Anna sokerin sulaa ja keitä hiljalleen niin kauan, kunnes sokeri on ruskettunut ja kastike sakeutunut. Varo kuitenkin polttamasta kastiketta.

Lisää 1 dl keitinlientä ja mausteet. Anna hautua 30-45 min, tai kunnes kastike on sakeutunut.

Paista siivilöidyt lihat reilussa öljyssä. Kaada lihat tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon sakea karamellikastike.

Lisää päälle tuoretta chiliä ja korianteria. Tarjoile basmatiriisin kera.