(1 annos)
Ainekset:
50 g kikherneitä (suolaveteen säilöttyjä)
150 g graavi- tai kylmäsavulohta
1 avocado
muutama retiisi
50 g varhaiskaalia
1 rkl pinjansiemeniä (kuorettomia)
1 dl rucolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus rouhittua mustapippuria
Valuta kikherneet.
Taittele lohiviipaleet ruusukkeiksi.
Halkaise avocado, poista kivi, leikkaa hedelmäliha viipaleiksi ja koverra irti lusikalla.
Suikaloi kaali ja kääntele sitä muutama minuutti paistinpannulla ruokalusikallisessa kuumaa öljyä.
Asettele ainekset kulhoon sektoreittain. Valuta päälle loput öljystä ja sitruunamehu sekä ripottele pintaan pinjansiemenet ja pippuri.
Resepti: Aira Kuvaja