Basilikalohi vihanneshöystön kera

BasilikalohiAinekset:
(4 annosta)
600 kirjolohifileetä
1 ruukku basilikaa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
3/4 rkl kasvisfondia
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kapriksia

Kasvishöystö:
2 paprikaa, esim. oranssi ja keltainen
1 iso sipuli
150 g purjoa
5 anjovisfileetä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 sitruunan mehu
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Paloittele kala 4 osaan tai paista kokonaisena fileenä. Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset. Levitä basilikatahna lohipalojen päälle vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.

Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla. Kaada kasvishöystökuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Resepti: Jaana Salmela

Pin It