Grillipihviä, lohkoperunoita ja tomaatti-sipulisalaattia

Grillipihvi

Ainekset:
naudan tai porsaan sisäfile, 150-200g / ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
pippurisekoitusta tai mustapippuria
yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
(loraus punaviiniä)

perunoita 1-3 kpl/ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
tuoretta timjamia silputtuna tai kuivattua timjamia

Salaatti:
kerä friseesalaattia/rapeasalaattia
3 tomaattia
2 pientä sipulia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
ripaus hienokiteistä merisuolaa
tuoretta timjamia

Sekoita kulhossa marinadi reilusta öljylorauksesta, pippurista ja suolasta (sekä punaviinistä). Leikkaa file pihveiksi, paksuus noin 1,5-2 cm. Laita pihvit kulhoon ja kääntele niin, että marinadia on reilusti lihan ympärillä. Jätä liha kulhoon marinoitumaan jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään, kuitenkin vähintään pari tuntia. Ota lihat lämpenemään huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen valmistusta. Kypsennä n. 4 minuuttia / puoli grillissä tai kuumalla pannulla.

Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi kulhoon. Lorottele päälle reilusti Virgino-öljyä, mausta suolalla ja reilulla määrällä timjamia, ja sekoita. Kypsennä lohkoperunoita uunissa 225 asteessa 40-45 minuuttia. Nosta lopuksi lämpöä 250 asteeseen, jos haluat perunoihin rapean pinnan. Perunoiden kypsyys on helppo kokeilla esim. haarukalla.

Huuhtele salaatti ja ravista kuivaksi. Revi salaatti kulhoon. Lisää lohkoiksi leikatut tomaatit sekä kuoritut ja renkaiksi leikatut sipulit. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele timjamin oksilla.

Työjärjestys: Ota liha lämpenemään. Laita uuni ja grilli kuumenemaan. Valmistele perunat ja laita uuniin, valmista salaatti ja grillaa lopuksi pihvit. Tarjoa esimerkiksi hyvän punaviinin, oluen tai raikkaan veden kera!

Vinkki! Voit käyttää myös naudan tai porsaan ulkofilettä tai valmiiksi leikattuja fileepihvejä.

Pin It