{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Siikaa omena-purjohunnulla

omenapurjosiika

Ainekset:
600 g siikafileetä
300 g purjoa ohuina renkaina
1 dl sokeroimatonta omenasosetta
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita kalat öljyllä voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuullota purjot pannulla öljyssä, lisää omenasose. Kääntele hetki, mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

Jaa seos fileiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kala on kypsää, kun se on valkoista ja lohkeaa helposti. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Resepti: Anne Kiuru