Ainekset:
300 g penne-pastaa tai muuta pastaa
400 g tuoretta tomaattia pilkottuna tai 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
4 rkl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
½ dl vihreitä oliiveja
150-200 g fetajuustoa
1 dl tuoretta rucolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna öljy pannulla ja hauduta siinä hetki kuorittuja, silputtuja sipuleita. Lisää pilkotut tomaatit (tomaattimurska) ja keitä kasaan 3-5 minuuttia. Lisää oliivit ja murenna mukaan feta, kuumenna. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Koristele rucolan lehdillä.
Tarkista maku – suola ei ole välttämätöntä, sillä oliiveissa ja fetassa on suolaa. Tarjoa pasta ja kastike yhdistettyinä tai erikseen.
Vinkki! Vegaaniversioon voit käyttää tofukuutioita tai pähkinöitä fetan sijaan.