Italialainen munakoisopaistos

munakoisopaistos1Ainekset:
2 munakoisoa
sormisuolaa
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
1 sipuli
mustapippuria myllystä
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
2 pkt mozzarellaa viipaloituna
2 rkl parmesaaniraastetta

Leikkaa munakoisot pitkittäin sentin levyiksi. Asettele ne leivinpaperille ja ripota päälle sormisuolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”hikoilla” puoli tuntia, pyyhi sitten neste ja suola kevyesti pois talouspaperilla.

Kuullota silputtua sipulia öljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja keitä liika neste pois. Mausta pippurilla ja basilikalla.

Laita voideltuun uunivuokaan vuorotellen kastiketta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa kerroksittain, päällimmäiseksi mozzarellaa sekä parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä, lisää kastikkeeseen pari murskattua valkosipulin kynttä.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It