Savuporokiusaus

savuporokusaus1 MAinekset:
1 sipuli
750 g kiusausperunoita (pakaste)
100 g savupororouhetta tai kylmäsavuporoa viipaleina
4 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1/3 tl mustapippurirouhetta
4 dl kuohukermaa
tuoretta persiljaa

Voitele iso vuoka rosmariiniöljyllä ja kaada vuokaan puolet perunoista. Pilko kylmäsavuporoviipaleet. Levitä poropalat tai rouhe perunoille ja kaada vuokaan loput perunat. Tasoita pinta. Mausta mustapippurilla ja rosmariiniöljyllä sekä lisää halutessasi hiukan suolaa.

Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 225 asteessa uunin alatasossa noin tunti. Jos kiusaus alkaa tummua liikaa, peitä se foliolla tai laske uunin lämpötilaa.

Resepti: Aira Kuvaja