{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Oluella ja rosmariinilla maustettu karjalanpaisti

karjalanpaisti MKarjalanpaisti on helppotekoinen ja juhlava ruoka.

Ainekset:
500 g karjalanpaistilihoja kuutioina
2 porkkanaa
1 sipuli
1 tl suolaa
2 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä
1 pullo (3,33 dl) vaaleaa olutta
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä)
tuoretta rosmariinia

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuan valmistusta.

Voitele vuoka rypsiöljyllä. Kuori ja lohko porkkanat ja sipuli. Laita liha- ja kasvispalat vuokaan. Lisää mausteet, öljy ja olutta niin, että lihat juuri peittyvät.

Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla neljä tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (vettä tai olutta).

Peitä kannella tai foliolla, jos lihat tummuvat liikaa.

Tarjoa ruoka perunasoseen tai perunalaatikon sekä puolukoiden/puolukkasurvoksen ja suolakurkun kera.

Resepti: Aira Kuvaja