Makkaramunakas

munakasSAinekset: 
200 g makkaraa 
1 pieni sipuli 
6 munaa 
2,5 dl maitoa 
4 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Chiliöljyä 
(chilijauhetta) 
suolaa, mustapippuria 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl oreganoa tai pizzamaustetta 
2 dl pakasteherneitä 
100 g juustoraastetta 

Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Lisää neste (myös kerma ja vesisopivat) ja mausteet.

Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää loput öljystä munakasseokseen. Kaada seos vuokaan.

Paloittele makkara ja kuutioi sipuli. Paista ne öljyssä pannulla. Lisää pakasteherneet ja anna niiden sulaa. Ripottele makkaranpalat, sipulit ja herneet munakkaan päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste.

Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on keskeltä kokonaan hyytynyt.

Vinkki! Munakkaan joukkoon käyvät monet edellisen päivän aterialta tähteeksi jääneet ruuat, kuten kinkku, makkara, kasvikset, kala tai keitetyt perunat. Laita munakkaaseen vain vähän suolaa, sillä esim. makkara ja juusto ovat suolaisia.

Pin It