Kalapizza

reseptit_paaruoat_vieraspitsaAinekset:
1 dl vettä
1/3 paketti hiivaa
ripaus suolaa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Huolehdi, että jauhot ovat myös lämpimiä. Näin taikinan nouseminen onnistuu hyvin. Saat maukkaamman pohjan, jos lisäät puolet jauhoista hiivaliemeen ja annat taikinapohjan kuplia tunnin pari. Alusta lopuista jauhoista löysähkö taikina. Vaivaa loppuvaiheessa öljy taikinaan. Leivonnassa 80 g öljyä vastaa 100 g voita rasvan määränä. Jos maltat vaivata taikinaa kunnolla pari minuuttia, sitko nöyrtyy ja kaulitseminen onnistuu helposti.

Täyte:
2 rkl tomaattiketsuppia
1 rkl tillisilppua
2–3 keitettyä perunaa
1 dl purjo- tai sipulisilppua
300 g nahatonta siikaa tai lohikalaa
ripaus suolaa
2 tomaattia
1 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi ruodoton kalafilee puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi tomaatit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Kauli taikinasta ohut pyöreä levy, noin 30 senttiä halkaisijaltaan. Levitä hiukan jauhoja pellille ja nosta pohja sille. Sivele pohja ketsupilla, mutta jätä sentin verran reunoja voitelematta. Levitä tilli ketsupille. Lado perunaviipaleet pohjan ulkoreunaan ympyräksi ja täytä pitsan keskiosa kalaviipaleilla. Levitä sipulit ja tomaattiviipaleet pitsan päälle ja sirottele juustoraaste pintaan.

Jos annat pitsan nousta hetken aikaa saat kuohkeamman lopputuloksen. Paista pitsa noin 250 asteessa. Paistoaika on noin 15 minuuttia.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen