Sitrusbroileri yrttikermaperunoilla

sitruunabroileri2Sitrusbroileri:
500 g broilerin paistileikettä
6 rkl Virgino rosmariiniöljyä
1 tl suolaa
1 sitruuna
1 appelsiini/veriappelsiini
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
1 pieni punasipuli tai 1/2 iso punasipuli

Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää kulhoon rosmariiniöljy, suola, mustapippuria myllystä sekä pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää kolme kourallista pilkottua tuoretta timjamia joukkoon. Lisää joukkoon viipaloidut punasipulit. Sekoita ja lisää broilerit marinadiin. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa tai vaikka yön yli.

Viipaloi appelsiini viipaleiksi. Lisää broilerit ja sipulit uunivuokaan ja lisää päälle appelsiiniviipaleet.

Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min (tai kunnes broilerit ovat kypsiä). Voit nostaa loppuvaiheessa lämmön 225 asteeseen, näin saat kivan paistovärin. Lisää reilusti tuoretta timjamia päälle.

Yrttikermaperunat:
750 g viipaloituja perunoita (tuore tai pakaste)
1 tl suolaa
½ rkl maissitärkkelystä
2 dl kermaa
1 dl vettä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Sekoita perunoiden joukkoon mausteet ja maissitärkkelys. Lisää vesi ja kerma.

Paista 200 asteessa n. tunti tai kunnes perunat ovat kypsyneet. Mikäli käytät pakasteperunaviipaleita, sulattamalla viipaleet ensin, perunat valmistuvat nopeammin.

Resepti: Mari - Ruokamielellä blogin kirjoittaja

Pin It