{"hideHeader":false,"hideFooter":false,"bodyClass":"u-body u-stick-footer u-xl-mode","bodyStyle":"","localFontsFile":"","backToTop":"\n","popupDialogs":"\n"}

Tonnikalapasta

tonnikala pasta(2 annosta) 

Ainekset: 
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja yksi valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna) 
1 sipuli 
400 g tomaattimurskaa 
1 tlk veteen säilöttyä tonnikalaa 
hiukan suolaa 
1 tl kuivattua oreganoa 
1 tl kuivattua basilikaa
muutama kierros mustapippuria myllystä 
2 rkl parmesaaniraastetta 
tuoretta persiljaa, oreganoa tai basilikaa 
200 g täysjyväspagettia 

Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja valutettu tonnikala. Kypsennä muutama minuutti, niin että osa nesteestä haihtuu. Mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Annostele pastaa tarjoilukulhoihin ja lisää kastike. Ripota pinnalle parmesaania ja mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti!

Resepti: Aira Kuvaja