Ainekset:
4 ankan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
3 rkl Virginon Rosmariiniöljyä
Kastike:
1 salottisipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 dl punaviiniä
2 dl semi glace -kastikepohjaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Röstiperunat:
8 isoa perunaa
suolaa, valkopippuria
öljyä paistamiseen
Ota ankanrinnat tunti ennen valmistamista huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Tee rasvapintaan veitsellä ristikkoviillot noin sentin välein.
Aseta ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Anna pannun kuumentua aivan kuumaksi. Kun pannu on kuuma ja rasva tirisee, voit tarvittaessa vähentää lämpöä. Tähän menee lieden tehosta riippuen 10 - 15 minuuttia.
Anna ankkojen paistua kuumassa rasvassa rauhassa, noin 5 minuuttia. Käännä fileet. Jatka paistamista toiselta puolelta 1 minuutti tai kunnes toinenkin puoli on ruskistunut. Valuta fileille Rosmariiniöljyä. Nosta fileet loppukypsymään uuniin 5 minuutiksi.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri ne folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
Valmista röstiperunat: Kuori ja raasta peruna ohueksi raasteeksi. Puserra liika neste raasteesta pois. Lisää mausteet. Kuumenna pannu ja rasva, paista molemmin puolin kypsäksi.
Tee ankkojen vetäytyessä kastike. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää timjami, punaviini ja demi glace kattilaan. Anna kiehua ilman kantta kohtalaisella lämmöllä 15 minuuttia, jolloin kastike keittyy kasaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa ankanrinta viipaleiksi ja asettele lautaselle. Viimeistele timjamikastikkeella ja tarjoa röstiperunoiden kera. Koristele annokset timjaminoksilla.
Resepti: Aira Kuvaja