Ainekset:
6 isoa paprikaa
200 g / ½ l puhdistettuja tuoreita sieniä (metsäsieniä tai viljeltyjä)
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
2½ dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
100 g pippurituorejuustoa
1½ Mustaleima emmental -juustoraastetta
tuoretta rosmariinia, timjamia tai persiljaa
Leikkaa paprikoista kanta ja poista siemenkota. Leikkaa tarvittaessa paprikoista hiukan kärkeä pois, jotta saat ne pysymään pystyssä uunissa. Laita paprikat öljyttyyn uunivuokaan.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää silputtu sipuli. Paista pari minuuttia ja lisää hienoksi pilkotut sienet. Sekoittele ja paista muutama minuutti, niin että neste haihtuu sienistä.
Lisää keitetty riisi, suola ja pippurituorejuusto.
Täytä paprikat seoksella ja ripota päälle juustoraastetta. Jos haluat, voit laittaa paprikoiden kannat takaisin paprikoiden päälle.
Paista paprikoita uunissa 175 asteessa 30 min.
Resepti: Aira Kuvaja