Ainekset:
(3-4 annosta)
½ hokkaidokurpitsa (n. 700 g)
½ dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 tl valkoviinietikka
1 tl kuivattua rakuunaa
½ - 1 tl suolaa
100 g ruokakermaa
100 g fetajuustoa
350 g broileria pilkottuna tai suikaloituna
Virgino valkosipuliöljyä tai chiliöljyä paistamiseen
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
Pastaa
Viipaloi kurpitsa siivuiksi kuorineen ja aseta pellille leivinpaperin päälle. Lisää leivinpaperille puolitettu sipuli sekä valkosipulinkynnet kuorineen.
Lisää öljy kasvisten päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 20-30 min, niin kauan että kurpitsat ovat kypsiä.
Erota kuoret pois kurpitsoista ja valkosipulinkynsistä. Siirrä kasvikset kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, vesi ja valkoviinietikka.
Kypsennä hetki ja soseuta kasvikset tasaiseksi. Lisää suola, rakuuna, ruokakerma ja fetajuusto. Kuumenna niin kauan, että fetajuusto on sulanut.
Lisää paistinpannulle öljy sekä mausteet ja kuumenna. Lisää broilerit ja paista kypsiksi. Tarjoile kastike keitetyn pastan ja paistettujen broilerien kera.