Lämmin lehtikaali-fetasalaatti

lehtikaalisalaattiAinekset:
1 kerä lehtikaalia
1 punainen paprika
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl kirsikkatomaatteja
150 g fetajuustoa
1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
½ dl granaattiomenan siemeniä
1 lime lohkoina
3 tuoretta viikunaa
tuoreen basilikan lehtiä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Kastike:
3 rkl viikunahilloa
3 rkl kuivaa sherryä
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
(vettä)

Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet isohkoiksi palasiksi. Älä käytä salaattiin kovia lehtiruoteja.

Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenkota, leikkaa paprika suikaleiksi.

Kuumenna uuni kuumaksi, käytä mieluiten grillivastusta. Sivele paprikasuikaleet osalla öljystä ja paahda niitä kuumassa uunissa leivinpaperin päällä 5 – 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

Kuumenna loput öljystä pannulla ja kääntele lehtikaalin palasia pannulla muutama minuutti.

Puolita kirsikkatomaatit ja murenna feta. Kokoa salaatti ja koristele se limen ja viikunan lohkoilla, saksanpähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä sekä basilikan lehdillä. Ripota salaatille rouhittua mustapippuria.

Kuumenna kastikkeen ainekset kattilassa sekoittaen, ohenna tarvittaessa vedellä. Valuta kastike salaatille tai tarjoa erikseen.

Resepti: Aira Kuvaja