Pestoinen kanttarellisalaatti

13 pestoinen kasvissalaatti SAinekset:
250 g puhdistettuja kantarelleja tai herkkusieniä
150 g kesäkurpitsaa kuutioina
10 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuna
10 punaista kirsikkatomaattia puolitettuna
1 ruukku salaattia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl kurpitsansiemen-pestoa tai muuta pestokastiketta

Puolita isommat sienet. Paista niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää kesäkurpitsat, kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit, paista nopeasti, mausta pestolla ja siirrä pannu syrjään. Revi salaattia vadin pohjalle ja asettele kantarelliseos päälle. Tarjoa alkuruokana paahdetun tumman leivän kera.

Omatekoinen kurpitsansiemen-pesto:
1 dl kuivapaahdettuja kurpitsansiemeniä
1 ruukku basilikaa
1 kuorittu valkosipulin kynsi
1 raastettu limen kuori ja mehu
1 dl parmesaania
1/3 tl suolaa
1 dl Virgino-rypsiöljyä

Huuhdo ja kuivaa basilika. Pese lime hyvin. Laita kaikki ainekset paitsi öljy monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Lisää koneen käydessä öljy tasaisena nauhana.

Resepti: Anne Kiuru