Ainekset:
800 g kiinteitä kypsiä kuorettomia perunoita
1 hienonnettu punasipuli
3 keitettyä kananmunaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 - 2 lehtisellerin vartta ohuina viipaleina
1/2 rkl suolaa
1 - 2 rkl sitruunamehua
1 keltuainen
250 ml Virgino valkosipuliöljyä
2 dl ranskankermaa
1 dl hienonnettua kirveliä
jauhettua mustapippuria
Keitä perunat ja kananmunat kypsiksi ja jäähdytä sen verran, että voit ne kuoria ja kuutioida. Kuutio perunat 2x2 cm kuutioiksi ja kananmunat pienemmäksi esim. munaleikkurilla.
Soseuta murskattu valkosipulinkynsi, suola, keltuainen ja sitruunamehu sauvasekoittimella tasaiseksi. Valuta Virgino valkosipuliöljy ohuena nauhana joukkoon. Sekoita kastikkeesta tasainen ja majoneesimainen.
Lisää ranskankerma, hienonnettu sipuli ja sellerinvarsiviipaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna salaatin vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos perunat ovat tärkkelyspitoisia, tulee salaatista kylmänä tiivis ja kuiva. Ohenna tällöin salaatti kermalla tai maidolla ja lisää loraus valkosipuliöljyä.
Resepti: keittiömestari Kim Palhus