Ainekset:
1 dl kvinoaa
2 dl vettä kvinoan keittämiseen
1 tl kasvisliemijauhetta/nokare kasvisliemikuutiosta
1 kevätsipuli varsineen (tai pieni punasipuli)
2 tuoretta aprikoosia/tai pari kourallista kuivattua aprikoosia
1 prk (240 g) kypsiä kikherneitä
¼ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ tl juustokuminaa
1 tl korianterinlehtiä (kuivattu)/ tai kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
2 kourallista tuoreita mintunlehtiä silputtuna
suolaa myllystä
50 g manteleita (pari kourallista)
Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Kiehauta vesi (2 dl) ja lisää kasvisliemijauhe sekä huuhdellut kvinoat veteen. Keitä kannen alla hiljalleen 15 min. Anna kvinoan jäähtyä.
Lisää kvinoan joukkoon pilkottu kevätsipuli, pilkotut aprikoosit sekä valutetut kikherneet. Lisää Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy sekä mausteet ja yrtit.
Rouhi mantelit veitsellä pieniksi ja paahda kevyesti pannulla. Lisää paahdetut mantelit päälle.
Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari