Näkkileipä

näkkäriAinekset: 
50 g pala hiivaa 
1 dl vettä 
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 
1/2 tl hienokiteistä merisuolaa 
1 rkl unikonsiemeniä 
2,5 dl ruisjauhoja 
1/2 dl vehnäjauhoja 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Leivo taikina pötköksi ja jaa se 10 palaan. Leivo ne pyöreiksi palloiksi ja kauli litteiksi, isoiksi leipäsiksi. Käytä kaulimisessa runsaasti vehnäjauhoja. Laita leipäset uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 10 minuuttia. Paista uunissa 5 - 7 minuutin ajan.

Vinkki! Kivan pinnan näkkäreille saa kaulimella, jossa on rosoinen pinta. Jos haluat näkkileivistä hieman paksumpia, paistoaika on hieman pidempi.

Pin It