Pizzapohja
(3 ohutta pizzaa)
7dl jauhoja
3,5 dl viileää vettä
1 pss kuivahiivaa tai ½ paketti tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Täytteet:
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 kynsi valkosipulia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 palloa mozzarellaa
Serranokinkkua
Kirsikkatomaatteja
Basilikaöljy:
1 ruukku basilikaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Jos käytät tuorehiivaa niin sekoita se nesteen joukkoon. Lisää neste ja vaivaa taikinaa kunnolla. Lisää öljy ja jatka vaivausta. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä n. 1 h.
Parasta pizzasta tulee, jos leivot taikinan edellisenä päivänä. Vähennä tällöin hiivan määrä puoleen ja nosta taikina jääkaappiin tunnin nostatuksen jälkeen. Anna vielä nousta huoneenlämmössä reilu tunti ennen kaulimista, jos leivot taikinan edellisenä päivänä. Kauli taikinat aivan ohuiksi.
Laita uuni kuumenemaan niin kuumaksi kuin uunisi saa, 250-300 astetta. Laita pellit kuumenemaan uuniin tai käytä pizzakiveä.
Valmista basilikaöljy: lisää kulhoon basilikan lehdet, öljy, valkosipuli, mustapippuri sekä suola. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää ranskankerman joukkoon pieneksi pilkottu valkosipuli, oregano ja basilika. Sekoita ja lisää sitä ohuelti kaulittujen pizzapohjien päälle. Lisää serranokinkkua, revi mozzarellaa käsin paloiksi ja lisää pizzan päälle. Paista n. 7-10 min. Lisää paiston jälkeen puoliksi leikattuja kirsikkatomaatteja sekä basilikaöljyä. Nauti!
Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari