Suolaiset leivonnaiset

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa

punajuuripitsaAinekset:
(2 kpl)
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
2 tl hunajaa
1dl hiivaleipävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte
100 g tomaattipyreetä
3 (300 g) punajuurta
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 punasipuli
Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
rucolaa tai herneenversoja
paahdettuja pinjansiemeniä

Laita punajuuret uuniin paahtumaan. Pese punajuuret ja kääri folioon, paahda uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes ne pehmenevät.

Sekoita hiivaleipäjauhoihin. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Lisää suola, hunaja ja hiivaleipäjauhot. Alusta taikinaa ensin puuhaarukalla, sitten käsin ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa kulhon laidoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Ota taikina leivinalustalle ja vaivaa hetken. Jaa taikina kahtia ja painele öljytyille leivinpelleille.

Levitä tomaattipyreetä pizzapohjille. Murustele yli puolet vuohenjuustosta pizzapohjille tomaattipyreen päälle.

Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Kuori ja leikkaa paahdetut punajuuret ohuiksi siivuiksi.

Levitä kasvikset pizzan päälle. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Paista pizzaa uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele lopulla vuohenjuustolla, reilulla kourallisella rucolaa tai versoja sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Pizzan valmistus grillissä

Pizza on helppo kypsentää grillissä avoritilällä. Sujuvimmin grillattu pizza valmistuu, kun teet pohjista tavallista pienempiä. Pienten pizzojen käsittely on helpompaa kuin isojen.

Grillaa ohueksi kaulittua taikinaa ensin sellaisenaan pari minuuttia. Käännä pohja, lado päälle täytteet ja grillaa vielä hetki. Täytteiden pitäisi kuumentua ja juuston sulaa.

Grillattu pizza onnistuu varmemmin, kun pidät täytteiden määrän kohtuullisena. Kovin tuhti pizza ei ehdi kuumentua kunnolla ennen kuin pohja muuttuu mustaksi.

Resepti: Aira Kuvaja

punajuuripitsaAinekset:
(2 kpl)
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
2 tl hunajaa
1dl hiivaleipävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte
100 g tomaattipyreetä
3 (300 g) punajuurta
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 punasipuli
Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
rucolaa tai herneenversoja
paahdettuja pinjansiemeniä

Laita punajuuret uuniin paahtumaan. Pese punajuuret ja kääri folioon, paahda uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes ne pehmenevät.

Sekoita hiivaleipäjauhoihin. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Lisää suola, hunaja ja hiivaleipäjauhot. Alusta taikinaa ensin puuhaarukalla, sitten käsin ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa kulhon laidoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Ota taikina leivinalustalle ja vaivaa hetken. Jaa taikina kahtia ja painele öljytyille leivinpelleille.

Levitä tomaattipyreetä pizzapohjille. Murustele yli puolet vuohenjuustosta pizzapohjille tomaattipyreen päälle.

Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Kuori ja leikkaa paahdetut punajuuret ohuiksi siivuiksi.

Levitä kasvikset pizzan päälle. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Paista pizzaa uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele lopulla vuohenjuustolla, reilulla kourallisella rucolaa tai versoja sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Pizzan valmistus grillissä

Pizza on helppo kypsentää grillissä avoritilällä. Sujuvimmin grillattu pizza valmistuu, kun teet pohjista tavallista pienempiä. Pienten pizzojen käsittely on helpompaa kuin isojen.

Grillaa ohueksi kaulittua taikinaa ensin sellaisenaan pari minuuttia. Käännä pohja, lado päälle täytteet ja grillaa vielä hetki. Täytteiden pitäisi kuumentua ja juuston sulaa.

Grillattu pizza onnistuu varmemmin, kun pidät täytteiden määrän kohtuullisena. Kovin tuhti pizza ei ehdi kuumentua kunnolla ennen kuin pohja muuttuu mustaksi.

Resepti: Aira Kuvaja

Kaurasämpylät

sampylat1Ainekset:
1 litra vettä
2 pussia kuivahiivaa
8 dl kaurahiutaleita
1 rkl suolaa
2 tl ruokosokeria
4 dl sämpyläjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1 dl Virgino rypsiöljyä

Lue lisää...

sampylat1Ainekset:
1 litra vettä
2 pussia kuivahiivaa
8 dl kaurahiutaleita
1 rkl suolaa
2 tl ruokosokeria
4 dl sämpyläjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1 dl Virgino rypsiöljyä

Valkoinen pizza basilikaöljyllä

pizza slicePizzapohja 
(3 ohutta pizzaa) 

7dl jauhoja 
3,5 dl viileää vettä 
1 pss kuivahiivaa tai ½ paketti tuorehiivaa 
1 tl suolaa 
1 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 

Lue lisää...

pizza slicePizzapohja 
(3 ohutta pizzaa) 

7dl jauhoja 
3,5 dl viileää vettä 
1 pss kuivahiivaa tai ½ paketti tuorehiivaa 
1 tl suolaa 
1 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 

Gluteenittomat rosmariinisämpylät

rosmariini sampylatAinekset:
25 g hiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniölkyä
50 g emmentaljuustoa raastettuna
1/2 dl tattarijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Lue lisää...

rosmariini sampylatAinekset:
25 g hiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniölkyä
50 g emmentaljuustoa raastettuna
1/2 dl tattarijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Peltipizza kahdella täytteellä

pelti pizzaAinekset:

Taikina
3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pala hiivaa

Lue lisää...

pelti pizzaAinekset:

Taikina
3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pala hiivaa