Ainekset:
½ kg kastanjoita
4 dl karkeaa merisuolaa
Kevytvoi:
100 g voita
1 dl kylmää vettä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot kastanjoiden kapeaan päähän. Levitä merisuola vuokaan ja ”istuta” kastanjat pedille tukevasti, viilto ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Tarjoa heti.
Erityisen herkullisia kastanjat ovat sitruunamehulla maustetun kevytvoin kanssa.
Valmista kevytvoi laittamalla kylmät ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi ja tarjoa kastanjoiden kera. Kukin ruokailija kuorii kastanjat itse pöydässä, kuori lähtee helposti pois viillon kohdalta.
Vinkki! Suolapedin voi halutessaan säästää (vuoassa) ja käyttää useampaan kertaan. Ideana on, että kastanjat pysyvät siinä hyvin pystyssä.
Resepti: Aira Kuvaja