|
Itsenäisyyspäivänä broilerin juhlafileetä ja kuhaa Mannerheimin tapaan
|
Keittiömestari Kim Palhus arvostaa suomalaista puhdasta ruokaa ja sesonkeja. Suomen sadantena itsenäisyyspäivänä hän tarjoaa luomubroileria ja kuhaa.
|
|
Broilerin juhlafileetä, omena-puolukkasalsaa ja ohrapilahvia
4 kpl luomubroilerin rintafileetä
Salsa:
1 kuutioitu hapan omena
1 dl kuivattuja puolukoita
1 hienonnettu punasipuli
3 rkl omenaviinietikkaa
2 dl Virgino chiliöljyä
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 ½ tl jauhettua kanelia
|  |
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja pidä lämpimänä.
Pilahvi:
4 dl rikottuja ohrajyviä
1 dl Virgino Valkosipuli- tai Rosmariiniöljyä
1 hienonnettu keltasipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
6 dl kana- tai kasvislientä
2 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai korianteria
Kuumenna kasari, lisää ohrajyvät ja kuullota niitä kevyesti öljyssä sipulien kanssa. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi, tarkista maku.
Tarjoa salsa ja pilahvi Virgino-rypsiöljyssä paistetun luomubroilerin rintafileen (4 kpl) kanssa. Voit käyttää paistamiseen maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla.
Katso myös Kim Pahusin resepti Kuhaa Mannerheimin tapaan »
|
|
Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan
|
|
Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.
Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut.
Suomi 100 juhlamenun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas. Kimin mielestä suomalaisen ruokakulttuurin ytimessä ovat vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset sesongin raaka-aineet.
Lue lisää »
|
|
Karjalanpaisti uudella tavalla, oluella ja Rosmariiniöljyllä höystettynä |
Karjalanpaisti on helppotekoinen ja juhlava ruoka. Suomalaisten kansallisruokaäänestyksissä karjalanpaisti on noussut korkealle. Monella se kuuluu niin itsenäisyyspäivän kuin joulun tarjoiluun.
Perinneruokia voi myös muunnella tyylikkäästi – kokeile karjalanpaistia tänä vuonna siten, että nesteenä on veden sijaan olutta. Mausta herkullinen ruoka Virginon Rosmariiniöljyllä, joka sopii niin poron ja riistan kuin kaiken lihan ja uunijuuresten maustamiseen!
Katso resepti »
Karjalanpaistin lisukkeeksi sopii kyssäkaalicoleslaw »
Itsenäisyyspäivän jälkiruuaksi puolukkajuustokakku laseissa »
|  |
|