Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Itsenäisyyspäivänä broilerin juhlafileetä ja kuhaa Mannerheimin tapaan

Keittiömestari Kim Palhus arvostaa suomalaista puhdasta ruokaa ja sesonkeja. Suomen sadantena itsenäisyyspäivänä hän tarjoaa luomubroileria ja kuhaa.
Broilerin juhlafileetä, omena-puolukkasalsaa ja ohrapilahvia

4 kpl luomubroilerin rintafileetä

Salsa:
1 kuutioitu hapan omena
1 dl kuivattuja puolukoita
1 hienonnettu punasipuli
3 rkl omenaviinietikkaa
2 dl Virgino chiliöljyä
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa
1 ½ tl jauhettua kanelia
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja pidä lämpimänä.

Pilahvi:
4 dl rikottuja ohrajyviä
1 dl Virgino Valkosipuli- tai Rosmariiniöljyä
1 hienonnettu keltasipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
6 dl kana- tai kasvislientä
2 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai korianteria

Kuumenna kasari, lisää ohrajyvät ja kuullota niitä kevyesti öljyssä sipulien kanssa. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi, tarkista maku.

Tarjoa salsa ja pilahvi Virgino-rypsiöljyssä paistetun luomubroilerin rintafileen (4 kpl) kanssa. Voit käyttää paistamiseen maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla.

Katso myös Kim Pahusin resepti Kuhaa Mannerheimin tapaan »

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.

Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut.

Suomi 100 juhlamenun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas. Kimin mielestä suomalaisen ruokakulttuurin ytimessä ovat vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset sesongin raaka-aineet.

Lue lisää »

Karjalanpaisti uudella tavalla, oluella ja Rosmariiniöljyllä höystettynä

Karjalanpaisti on helppotekoinen ja juhlava ruoka. Suomalaisten kansallisruokaäänestyksissä karjalanpaisti on noussut korkealle. Monella se kuuluu niin itsenäisyyspäivän kuin joulun tarjoiluun.

Perinneruokia voi myös muunnella tyylikkäästi – kokeile karjalanpaistia tänä vuonna siten, että nesteenä on veden sijaan olutta. Mausta herkullinen ruoka Virginon Rosmariiniöljyllä, joka sopii niin poron ja riistan kuin kaiken lihan ja uunijuuresten maustamiseen!

Katso resepti »

Karjalanpaistin lisukkeeksi sopii kyssäkaalicoleslaw »

Itsenäisyyspäivän jälkiruuaksi puolukkajuustokakku laseissa »