Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Upea red velvet -kakku kesän juhliin

Rippijuhlat, lakkiaiset, kesähäät, syntymäpäiväkutsut, nimpparit puutarhassa – kesä ja juhlakausi lähestyy kovaa vauhtia! Sokerilla-blogia pitävä kotitalousopettaja Elina Brodkin suunnitteli Virginolle upean red velvet -kakun kesäjuhliin. Tyylikkään kakun voi valmistaa jääkaappiin hyvissä ajoin etukäteen, ja välttää stressiä juhlapäivänä.
Passion red velvet -kakku
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl piimää
¾ dl Virgino-rypsiöljyä
1 tl punaista elintarvikeväriä (pastaa)
½ rkl valko- tai omenaviinietikkaa
noin 1 dl maitoa kostutukseen

Täyte
1 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
4 passion hedelmää
½ dl tomusokeria

Lisäksi
50 g voita
2,5 dl tomusokeria
250g sokerimassaa (vaaleanpunaista)
koristeluun esim. sulaa suklaata ja sokerimassakukkasia
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 - 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kokonaan.

Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka toisessa astiassa ja lisää niiden joukkoon vaahdotettu kerma.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Tai jos haluat soikean mallisen kakun, leikkaa pohjasta ensin sivukaitaleet, jolloin pohjasta tulee soikea. Leikkaa seuraavaksi sekä soikea että sivusuikaleet kahteen osaan (halki kuten täytekakkupohjaa leikatessa). Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta pohja maidolla.
Levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta ja täytä seuraava väli samoin (huom. käytä yhteen kerrokseen pohjasta leikatut sivusuikaleet!). Nosta pinnalle ylin kakkulevy.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi (minuutti riittää).

Levitä voikreemi kakun päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.

Kaulitse sokerimassa ohueksi ja nosta kakun päälle. Painele varovasti massa kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset pois.

Jos haluat kakun päälle suklaaraidat sulata muutama pala tummaa suklaata suoraan pursotinpussissa mikroaaltouunissa. Leikkaa kulma irti ja pursota raidat.

Katso myös Elinan suunnitteleman paahteisen perunasalaatin resepti »

Lue Elinan haastattelu »

Linkki Elinan Sokerilla-blogiin »

Laadukkaita klassikkoreseptejä herkullisten tarinoiden kera

Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjassa (Otava 2018) on yli 50 takuuvarmaa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin resepteihin liittyy myös kiinnostavaa kulttuurihistoriaa.

Lue lisää Klassikkoruokia-kirjasta ja kokeile perinteisen Wieninleikkeen valmistusta »

Kerro mikä on suosikkisi klassikkoruuista ja osallistu kilpailuun!

Wieninleike, janssoninkiusaus, caesarsalaatti, mummonkurkut, köyhät ritarit vai jokin muu? Kerro meille mikä on mielestäsi paras klassikkoruoka ja osallistu samalla kilpailuun. Palkintona arvomme Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjan sekä Virgino-öljyä. Kilpailuaikaa on 31.5.2018 asti.

Klikkaa kisaan »

Satoja reseptejä kesän juhlakauteen

Virginon nettisivuilta www.virgino.fi löydät herkullisimmat reseptit kaikkiin juhliin.

Katso esimerkiksi:
Chilikatkaravut »
Graavisiika tillimajoneesin ja saaristolaisleivän kera »
Kylmäsavulohipiirakka »
Ruissipsit ja tonnikalatahna »
Broileri-aurajuustosalaatti »
Hedelmäsalaatti »
Porkkana-juustokakku »