Salta muffins med Virgino rosmarinolja

suolaiset muffinsit
Använd fantasin när du kryddar dina salta muffins. Varför inte pröva på bacon, tomat eller annat saltigt du råkar ha i kylskåpet.

12 muffins

3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl Virgino rosmarinolja
2 ägg
200 g gräddfil eller naturel yoghurt
100 g fetaost
En handfull riven zucchini - cirka 100 g
Pumpafrön för dekoration

Värm ugnen till 225 grader. Smörj muffinsplåten med Virgino-olja eller sätt muffinspapper i formarna.

Banda de torra ingredienserna i en skål och ställ den åt sidan.

Vispa ihop vätskorna. Blanda in den smulade fetaosten och zucchinin sist. Blanda försiktigt de torra ingredienserna med vätskan. Smeten behöver inte bli speciellt jämn.

Fyll de smorda muffinsformarna till 2/3 och garnera med pumpafröna. Grädda muffinsen 20–25 minuter.

Tips:

Muffinsen är ett bra mellanmål eller att ta med på picknic.

Om du vill dekorera muffinsen, så kan du dekorera dem som cupcakes med gräddig ost och toppa med örter.

Smaskens!