Kycklingspett med Virgino vitlöksolja

kanavartaat
Kycklingspetten är läckra att grilla, steka i panna eller tillreda i ugnen, beroende på humör och väder.

4 personer

800 g kycklinglår utan ben
2 dl Virgino vitlöksolja
2 vitlöksklyftor
cirka 0,5 dl sojasås
Saften från n halv citron
8 träspett
en cirka 5 l plastpåse att marinera i

Lägg träspetten i blöt, så att de inte brinner så lätt.

Skär kycklingen i munsbitar och lägg dem i en plastpåse. Riv vitlöken och blanda med resten av marinadens ingredienser. Häll marinaden över kycklingbitarna och låt marineras över natten i kylskåp. Om du ha bråttom, så sker det en hel del på 20 minuter. Lämna i så fall att marineras i rumstemperatur.

Sila upp kycklingbitarna och spara marinaden. Trä kycklingbitarna på träspetten och låt marinaden rinna av innan du grillar dem. Detta för att minska på lågorna. Grilla spetten tills de är genomstekta.

Koka marinaden cirka 5 minuter medan kycklingen grillas och krydda den med honung för att uppnå en härlig kladdighet. Provsmaka och lägg till citronsaft eller salt vid behov. Lyft de genomstekta spetten av grillen och stryk marinad över spetten.

Läckert!