Kallpressad Virgino lämpar sig för all slags matlagning och bakning. Virgino kan blandas med yoghurt, gröt eller smoothies. Kallpressad rybsolja är en idealisk grund för marinader och salladsdressing. Den milda, nötaktiga smaken passar perfekt till finländska gryn, rotsaker och bär.
Virgino ger också fisk- och kötträtter en rik, fyllig smak. På grund av sin höga rökpunkt (+210° C), är Virgino idealisk för både stekning och fritering.
Idealisk för stekning
Alla kallpressade vegetabiliska oljor lämpar sig inte för stekning, eftersom de klorofyllpartiklar de innehåller omvandlas till carcinogena PAH-föreningar då de brinner. Kallpressad Virgino är däremot idealisk för stekning, då endast helt mogna frön som inte längre innehåller klorofyll används vid tillverkningen.
Virgino-olja är en färskvara
Du kan alltid vara säkert på att du får färsk Virgino-olja, eftersom vi pressar olja året om. Virgino-oljan sätts på flaska inom två veckor efter att den har pressats och ställs tillgänglig för konsumenterna så snabbt som möjligt. Den pressade oljan står inte långa tider i hyllan; i stället förvaras råvaran i form av frön, så att man kan pressa olja enligt efterfrågan.
Virgino hålls klar också då den blir kall
Virgino håller kvaliteten bäst, då den förvaras svalt och mörkt. Oljan hålls klar och flytande också då den är kall. Oljan mår bäst, då den inte utsätts för direkt solljus.