Perunat:
800 g perunoita (melko pienikokoisia)
n. ½ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ - 1 tl suolaa
tuoretta salviaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (tai vaihtoehtoisesti voit kypsentää perunat myös grillissä esim. grillipannussa tai foliovuoassa).
Pese, kuivaa ja halkaise perunat, lisää öljy ja suola.
Asettele peruna alassuin leivinpaperin päälle tai grillipannulle. Aseta jokaisen perunan alle yksi salvianlehti.
Kypsennä perunoita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 - 40 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Käännä perunat toisinpäin ja paista vielä 5 minuuttia.
Broileri:
400 - 500 g broilerifileitä
1 sitruunan mehu
½ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl suola
mustapippuria myllystä
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
Sekoita marinadiainekset keskenään ja anna fileiden maustua hetki marinadissa, mielellään pari tuntia jääkaapissa.
Majoneesi:
2 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 muna (huoneenlämpöinen)
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl sinappia
0,5 tl suolaa
½ tl sokeria
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
Sekoita kapeassa ja korkeassa kulhossa muna, sinappi ja etikka.
Lisää öljyä hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten sauvasekoittimella. Ensin muutama tippa, sitten loput hitaasti kaataen.
Lisää sitten suola, sokeri, sitruunan kuori ja mehu.
Tarjoile salviaperunat sitruunamajoneesin, broilerifileiden ja grillattujen kasvisten kera.